Více o mně

Narodil jsem se v prosinci 1996 V Brně, jelikož je ale táta Slovák, tak se naši rozhodli přestěhovat do Martina. Vyrůstal jsem, tedy, v podhůří Malé a Velké Fatry.

Od mala jsem skautoval, učil se hrát na kytaru, na střední jsem debatoval a trénoval Karate. Na Karate jsem se po prvé dostal do kontaktu s východním pojímáním člověka – s prací s myslí, s čakrami, meditacemi, minulými životy a pod. Jedna z nejcennějších schopností, které jsem se pod vedením senseie Roba naučil, byla koncentrace do Hara a práce s ním. Jelikož mé dětství, dospívaní a pak I začínající dospělost byli poznačeny vnitřními bolestmi, frustracemi a deprivacemi, tak jsem pomoci práci s Hara byl schopný najít svůj střed a studovat. U trenéra Roberta Mrňáka jsem také po prvé zažil Rodinné konstelace, bylo to ale až o několik let později, co jsem se znovu dostal do kontaktu s metodou Rodinných konstelací a začal jsem tyto bolesti zpracovávat.

Studium Politologie a Bezpečnostních a Strategických studií na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity mě bavilo a naplňovalo. Získal jsem pohled na svět tak, jak ho vnímají společenské vědy. Půl roku jsem pak strávil v Belfastu, později rok v Bergenu v Norsku. Tam jsem měl možnost prohloubit své chápaní komplexních dynamických systémů studiem Systémové Dynamiky.

V průběhu svého magisterského studia jsem objevil metodu Čtení z Akáši. Jelikož jako student jsem měl omezené finanční zdroje, naučil jsem se načítávat ze svých minulých životů pomocí koncentrace a záměru. Tehdy byla běžná cena za čtení 50 EUR nebo 1500 Kč, což byl ekvivalent 12 hodinové směny v továrně v Modřicích, na co jsem, abych nezanedbával studium, měl prostor jenom několik dní do měsíce. Později se ale ukázalo, že mi to pomohlo při práci průvodce konstelacemi. Na seminář rodinných konstelací jsem se před magisterskými státnicemi vydal jako výsledek inspirace, která mi byla sdělená od průvodkyně čtení z Ákaši. Jelikož v té době bylo několik průvodců, ale jenom několik mělo vypsané termíny, přihlásil jsem se na seminář paní Černocké. Metoda mně tenkrát už ale velice ohromila, a začal jsem uvažovat o tom, že bych prošel výcvikem. Když jsem se o tom bavil s kamarádkou a kolegyní z práce u Z-AGENCY, řekla mi, že taky chodí na semináře rodinných konstelací u Honzy Krejčiříka, který má vypsaný i výcvik. Tak jsem navštívil Honzův seminář. Způsob, jakým Honza staví konstelace mi velmi sedl. Proto jsem se na jeho výcvik přihlásil.

Výcvik mi otevřel oči v mnoha oblastech. Postupně se přede mnou otvírala nová témata, nová uvědomění, další zviditelnění bolestí svých a bolestí u předků. Díky výcviku sem přestal nést mnoho zátěže z minulosti, poznal zdroj mých pocitů viny, lítosti, potřeby k sebeobětování, a mnohých dalších.

V současnosti konstelace aktivně stavím. Měsíčně vypisuji jeden celodenní seminář o víkendu a s klienty se podle potřeby domlouvám na individuálních konstelacích přes pracovní dny. Protože mám zkušenost s metodou čtení z Kroniky Akáši, tedy poznávaní příčin dnešních potíží z předešlých životních etap – např. prenatál, porod, dětství, ale taky z předešlých životů, tak si připouštím, že zdroje našich bolestí nejsou jenom naše rody, ale i naše vlastní – osobní – minulost. Stává se mi, že řešení klientova zadání spočívá ve zviditelnění a vyřešení/pochopení události z jeho minulého života.